Kultura

Četvrtak, 02.02.2012.

14:55

Nikola Ljuca nagrađen u Roterdamu

Debitantski dugometražni flmski projekat“Vlažnost vazduha” mladog reditelja Nikole Ljuce i ko-scenaristkinje Staše Bajac nagrađen je na 29. koprodukcionom marketu ''SineMart'', u okviru 41. Filmskog festivala u Roterdamu, ''Eurimages" nagradom za razvoj koprodukcionog projekta.

Izvor: Tanjug

Default images

Nagrada, u vrednosti od 30.000 evra dodeljuje se najboljem projektu koji učestvuje na ''SineMartu'''' i predstavlja podršku projektima u fazi razvoja koji su evropska koprodukcija.

“Vlažnost vazduha” je prvi dugometražni film mladog reditelja Ljuce i scenaristkinje Bajac, koji su do sada postigli veliki uspeh sa nagrađivanim kratkim filmom “Četvrtak”.

Snimanje ovog projekta planirano je za 2013. godinu i biće realizovano u srpsko- evropskoj koprodukciji, na čelu sa produkcijskom kućom ''Dart film'' iz Beograda, a producenti flma su Nataša Damnjanović i Vladimir Vidić.

Razvoj projekta “Vlažnost vazduha” je započeo u februaru 2011. godine kada je projekat odabran za učešće na “Skript stejšn“ platformi za razvoj scenarija u okviru Berlinskog flmskog festivala.

Nakon toga se, kao jedini projekat iz Srbije, našao među 12 scenarija iz celog sveta nagrađenih finansijskom podrškom za razvoj ''Hubert Bals'' fonda međunarodnog flmskog festivala u Roterdamu i ušao u selekciju novoosnovanog ''Bust'' programa u saradnji ''Hubert Bals'' fonda, ''Binger Filmlaba'' i ''SineMart''''-a, zahvaljujući čemu je i predstavljen na ''''Sinemart'''' koprodukcionom marketu međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: