Svet

Sreda, 17.09.2014.

08:45

I danas štrajk pilota Er Fransa

Piloti francuske aviokompanije Er Frans ušli su u treći dan štrajka, a Uprava kompanije savetuje putnicima koji imaju rezervacije da odlože put ili vrate karte.

Izvor: Tanjug

Default images

Štrajk ove francuske aviokompanije obustvio je 60 odsto letova, uglavnom na kratkim i srednjim linijama, javili su francuski mediji.

Na aerdromu Marsej-Provansa prvog dana štrajka je odloženo 90 odsto današnjih letova, a na aerodromu u Tuluzu 80 odsto.

Francuska železnička kompanija SNCF je u ponedeljak, prvog dana štrajka Er Fransa prodala tri odsto više voznih karata u odnosu na isti dan pre godinu dana.

Er Frans je prošle nedelje najavio prebacivanje najvećeg dela svojih evropskih operacija i radnih mesta na niskotarifnu aviokompaniju Transavia i otvaranje novih baza u Evropi, pre svega u Portugaliji i Nemačkoj.

Ova najava izazvala je nezadovoljstvo kod pilota, koji strahuju da bi to moglo da dovede do angažovanja pilota na ugovor i "sa strane" (ne iz kompanije), čime bi njihov položaj bio znatno otežan, a posao neizvesniji i manje plaćen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

9 h

Podeli: