Svet

Sreda, 22.01.2020.

15:38

Federalni sud odlučio: Popularni sajt varao korisnike u vezi sa cenama

Federalni sud u Australiji presudio je da je servis za upoređivanje cena hotela Trivago varao korisnike.

Izvor: Bankar.me

Federalni sud odlučio: Popularni sajt varao korisnike u vezi sa cenama
Foto: Depositphotos, LukaFunduk

Naime, servis je, umesto da promoviše najjeftinije ponude, reklamirao ugostitelje koji su im davali najveću proviziju.

Rojters prenosi da je Trivago prekršio tamošnja pravila o zaštiti potrošača i reklamama na svom veb-sajtu i u reklamama koje su se emitovale na televiziji tokom 2018. godine.

Australijska komisija za konkurenciju i potrošače (ACCC) pokrenula je postupak protiv internet-servisa prošlog avgusta i navodi da Trivago nije jedini sajt koji je postupao na ovaj način, prenosi Bankar.

ACCC je sada u poziciji da izrekne drastične kazne za nepoštenu poslovnu praksu, s obzirom na to da je prema internim podacima kompanije u koje je sud imao uvid utvrđeno da je preko 66 odsto oglasa sa većom cenom bilo u sekciji sa najboljom ponudom, prenosi lokalni javni servis ABC.

Predstavnici Trivaga su naveli da rade na primeni novih preporuka i da za njih ovo predstavlja novi set smernica za listing smeštaja u Australiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

23 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

7 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: