Svet

Ponedeljak, 27.03.2017.

16:57

"Dupliramo sredstva, sa Katarom ne sme da slabi"

Britanija će udvostručiti sredstva raspoloživa u agenciji za kreditiranje izvoza za podršku trgovini s Katarom na 4,5 milijardi funti (5,7 milijardi dolara).

Izvor: Tanjug

Foto: Thinkstock

To je izjavio je državni sekretar u Ministarstvu trgovine Lijam Foks.

"Trgovinska razmena između Velike Britanije i Katara ne sme da slabi zbog manjka sredstava i obezbeđenja, zato britanska vlada... može da pruži kupcima i sponzorima u Kataru atraktivno dugoročno finansiranje kako bi njihovo snabdevanje iz Velike Britanije bilo konkurentnije", rekao je Foks na katarsko-britanskom poslovnom forumu u Londonu.

"Udvostručićemo finansijska sredstava koja su na raspolaganju u agenciji Velike Britanije za kreditiranje izvoza za podršku trgovanju s Katarom na 4,5 milijardi funti", kazao je on, a prenosi agencija Rojters.

U obraćanju na istom događaju, katarski premijer šeik Abdulah Bin Naser Al-Tani je rekao da je Britanija uvek bila i da će i dalje biti poželjna destinacija za katarska ulaganja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

14 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: