Region

Utorak, 22.02.2011.

09:02

Polančec: HDZ bi mogao u stečaj

Ako se utvrdi da je HDZ tokom svoje vlasti imao crni fond i ukoliko preduzeća iz kojih su isisavane pare traže taj novac natrag, HDZ će završiti u stečaju.

Izvor: Tanjug

Default images

Pored toga, mogao bi mu se i zabraniti rad, kaže bivši hrvatski vicepremijer Damir Polančec koji je zbog finansijskih malverzacija osuđen ili mu se sudi u nekoliko slučajeva.

"Kad posle izbora dodje do promene vlasti i na čelo državnih preduzeća koja su punila crni fond dođu članovi drugih stranaka - oni će HDZ-u u procesu Fimi- medija, agencija preko koje se crpio novac, podneti odštetni zahtev, a ako stranka ne može da vrati taj novac, završiće u stečaju. Bojim se da bi to bi bila zabrana rada HDZ-a", izjavio je Polančec.

Za svoje nekadašnje kolege u HDZ-u i stranci rekao je da im je strah za sopstveni džep prouzročio amneziju, ali je priznao da je za vreme dok je bio u Vladi i on ćutao.

"Na Predsedništvu HDZ-a često smo klimali glavama iako nam je srce govorilo - ne, iako ni meni niti bilo kom Sanader nije držao pištolj na čelu", rekao je Polančec.

Po Polančecovim rečima, Sanader je bio autokrata, pa bi na sednicama Predsedništva HDZ-a bilo izuzetno važno ko gde sjedi jer je ta pozicija pokazivala ko kako stoji kod Sanadera.

Polančec tvrdi da su svi procesi koji su pokrenuti protiv njega politički motivisani i da čelni ljudi HDZ-a pokušavaju oko njega "stvoriti sanitarni kordon". Neki od nekadašnji kolega ipak mu, kako kaže, potajno daju podršku jer se boje biti viđeni u njegovom društvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

8 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: