Srbija

Utorak, 02.07.2013.

15:58

Rang-lista za mini-hidroelektrane

Ministarstvo energetike Srbije je saopštilo da je objavljena konačna rang-lista investitora za izgradnju mini-hidroelektrana na 213 lokacija.

Izvor: Beta

Default images

Na listi za svaku lokaciju su po tri investitora, u slučaju da neko odustane.

Za 65 lokacija nije bilo prijavljenih, podneto je devet prijava za lokacije koje nisu bile na spisku, a 39 lokacija je izuzeto sa spiska, piše u saopštenju.

Konkurs za dodelu energetskih dozvola i saglasnosti za izgradnju 317 mini-hidroelektrana u 17 opština u Srbiji, raspisan je 19. februara i trajao je do 5. aprila.

Prijavila su se 173 domaća i strana potencijalna investitora, i podnela ukupno 1.464 prijave.

Odlučeno je da se Trojni memorandum o razumevanju potpiše sa 91 investitorom za 213 lokacija, od kojih su 65 domaća pravna ili fizička lica.

Potpisivanje Trojnog memoranduma o razumevanju najavljeno je za prvu polovinu jula za svaku lokaciju posebno, između Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, jedinice lokalne samouprave i potencijalnog investitora.

Ministarstvo energetike očekuje da će prve mini-hidroelektrane biti priključene na elektro-mrežu 2015. i 2016. godine.

Pregled svih potencijalnih investitora je na sajtu Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

23 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

7 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: