Srbija

Sreda, 08.12.2010.

08:41

Tigar ostaje na A listingu Berze

Komisija za listing i kotaciju Beogradske berze konstatovala je da je pirotsko preduzeće Tigar [TIGR] ispunilo traženi nivo tržišne likvidnosti.

Izvor: Beta

Default images

To znači da Tigar ostaje na A listingu srpskog tržišta kapitala.

Kompaniji je 5. novembra dat rok od mesec dana da ispuni nivo tržišne likvidnosti akcija izdavaoca primljenih na Prajm market Berze.

Pravilnikom o listingu utvrđeno je da prosečan dnevni promet u trgovini akcijama sa A listinga ne bude manji od 500.000 dinara uz najmanje pet transkacija dnevno u proseku i to tokom šest meseci koji prethode roku utvrđenom za obezbeđenje ispunjenosti uslova.

Komisija za listing bi, da Tigar nije uspeo da obezbedi traženu likvidnost, akcije te pirotske kompanije uputila sa A na listing B, odnosno Standard market.

Na Beogradskoj berzi akcija Tigra trenutno košta 682 dinara prema maksimalnih u poslednjih godinu dana 853 dinara iz aprila i minimalnih 524 dinara iz oktobra.

Tržišna kapitalizacija proizvodjača obuće, tehničke gume i hemijskih proizvoda, prema sadašnjoj ceni na Berzi, nešto je veća od 1,2 milijarde dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

16 h

Podeli: