Srbija

Četvrtak, 16.05.2019.

19:39

Novi investicioni ciklus: U infrastrukturne projekte biće uloženo više od osam milijardi evra

Srbija ove godine počinje novi investicioni ciklus za infrastrukturne projekte, čija je vrednost veća od osam milijardi evra.

Izvor: B92

Novi investicioni ciklus: U infrastrukturne projekte biće uloženo više od osam milijardi evra
FOTO: Depositphotos, rasica

On obuhvata vazdušni, vodni i železnički saobraćaj.

Radi se o ulaganjima u autoput Koridora 11 Preljina - Požega, u Moravski koridor, koridor ka BiH, ka Kosovu i Albaniji, o koridoru delom auto-puta i brze saobraćajnice Fruškogorskog koridora, Ruma-Šabac, Šabac-Loznica..

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, je gostujući u emisiji Fokus, televizije O2 najavila i početak gradnje treće deonice brze pruge između Novog Sada i Subotice.

Ove investicije su veoma važne za privlačenje stranih investitora, istakla je.

Oni se uvek raspituju za izlazak na auto-put, blizinu pruge i brzinu izdavanja dozvola.

Navela je da smatra da Sekretarijat u Beogradu mora da bude brži i efikasniji u izdavanju dozvola.

Što se tiče ulaganja u železnicu, gradiće se obilaznica oko Niša, kao i pruga Beograd-Stara Pazova, Stara Pazova-Novi Sad, kojom će se od Beograda do Novog Sada stizati za oko 25 minuta. Takođe, počinju radovi i na pruzi do Subotice..

Vlada Srbije će ove i naredne godine u vodni saobraćaj uložiti oko 200 miliona evra i to je prvi put da se toliko ulaže u tu granu privrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

23 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

7 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: