Srbija

Ponedeljak, 17.07.2017.

13:30

"Zabrinuti smo, pogubne posledice štrajka"

Industrijski sindikat kompanije Drekslmajer Automotive iz Zrenjanina izrazio je zabrinutost povodom štrajka zaposlenih u Fijatu u Kragujevcu.

Izvor: B92

Foto: Getty images, ilustracija

Ova kompanija prisutna je u Srbiji već godinama u oblasti autoindustrije i predstavlja Fijatovog kooperanta, odnosno proizvodi pojedine delove.

“Zabrinuti smo samom dužinom trajanja štrajka i mogućim posledicama po okončanju štrajka, a koje mogu biti pogubne za sve, ne samo za zaposlene u FCA Kragujevac, već i za kooperante poput nas", navodi se u dopisu koji su uputili Ministarstvu privrede.

"Podržavamo mere i napore Vlade Srbije očuvanju radnih mesta u autoindustriji, te se zalažemo za zajedničlki cilj koji će dovesti do dolaska novih investitora i proširenja ove grane industrije. Ovim putem molimo da se nađe rešenje za prekid štrajka i pristupi pregovorima u što kraćem roku”, navodi se u dopisu sindikata Drekslmajera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

14 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: