Četvrtak, 05.03.2015.

21:58

Kiša pada 16 sati, rast reka 80 cm

Načelnik Odeljenja Sektora za vanredne situacije za Pomoravski okrug Goran Kušić izjavio je da kiša pada 16 sati bez prestanka.

Izvor: Tanjug

Default images
Ilustracija: Tanjug

On je istakao i da je u tom delu Srbije nivo reka porastao za 80 centimetara.

"I uz ovakav porast nivoa vode, reke su i dalje u koritima i nema ni jednog mesta, ni jednog domaćinstva koje je ugroženo ili kritično", rekao je Kušić.

"Članovi Sektora i Opštinskih Štabova za vanredne situacije su na terenu, na rekama obilaze kritična mesta i to su radili ceo dan i radiće i tokom noći. Oni su uočili na nekoliko mesta manje odrone zemlje i kamena koji mogu ugoziti učesnike u saobraćaju", rekao je Kušić.

On je dodao da je u pripravnosti i ljudstvo i mehanizacija da, u slučaju potrebe, intervenišu.

Posebna pažnja je usmerena na reke Crnicu u Paraćinu, Resavu u Svilajncu i Despotovcu, Lugomir i Belicu u Jagodini, koje su prošle godine izazvale katastrofalne poplave, dodao je Kušić.

Kušić je istakao da je u Pomoravskom okrugu uredno snabdevanje strujom i nema neprohodnih puteva.

Republički hidrometereološki zavod je upozorio da će vodostaj Crnice, Resave, Lugomira i Belice "narednih dana prevazići granice redovne odbrane od poplava sa mogućnošću dostizanja granica vanredne odbrane od poplava".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: