Petak, 24.10.2014.

08:08

Troje mrtvih u eksploziji gasa

Spasioci su noćas u ruševinama stambene zgrade u centru Katovica, koju je u četvrtak ujutru demolirala eksplozija gasa, otkrili troje mrtvih stanara.

Izvor: Beta

Default images

Oko 200 vatrogasaca i sedam specijalno obučenih pasa tragalo je za bračnim parom novinara poljske televizije TVN i njihovim dvogodišnjim sinom od četvrtka ujutru kada je eksplodirao, iz za sada nepoznatih razloga, gas i srušio potpuno tri sprata u toj zgradi u centru metropole Šlezije.

Sve do ponoći, dok nisu u ruševinama našli prvo mrtvog novinara spasioci su verovali da je porodica koja je stanovala na najvišem spratu mogla nekako da u ruševinama preživi. U eksploziji gasa od 25 stanara povređeno je petoro, od toga jedan muškarac teško pošto je u požaru koji je izbio nakon eksplozije zadobio opekotine na 60 odsto tela i disajnih organa.

Ostali preživeli kao i stanari susednih zgrada evakuisani su a danas se očekuje odluka da li će ljudi iz okolnih zgrada moći da se vrate u svoje stanove i šta će biti sa zgradom. Eksplozija nije samo uništila tri sprata, sve osim prizemlja u delu zgrade koja stoji na uglu dve ulice, već je prema prvim procenama oštetila i konstrukciju u ostalim stanovima.

Dve ekipe vatrogasaca ostaju u pripravnosti jer nije isključeno da u ruševinama tinja požar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Žestoke borbe; Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

23:39

16.6.2024.

14 min

Podeli: