Srbija

Četvrtak, 31.07.2014.

14:20

Posle 25 godina: "ORA nije fora"

Posle tačno četvrt veka, u Kraljevu će se od 3. do 12. avgusta ponovo održati omladinska radna akcija - ORA "Kraljevo 2014".

Izvor: Tanjug

Default images

Radna akcija će biti nalik na dobrovoljne omladinske radne akcije koje su svojevremeno postojale u SFRJ.

Pod duhovitim sloganom "ORA nije fora", pedeset mladih brigadira, od kojih 20 iz Slovenije, 20 iz Kraljeva i 10 iz Makedonije i još nekih gradova Srbije, radiće na otklanjanju posledica majske poplave.

Uređivaće se korita reke Ravanice i Gledićke reke, popravljati nekategorisani putevi u selima podno Gledićkih planina, kao i sanacija oštećenja na još desetak lokacija u Kraljevu i okolini.

Ovo je zajednička inicijativa predsednika Skupštine grada Kraljeva Sretena Jovanovića i župana Maribora Andreja Fištraveca. Na ovaj način afirmišemo prave vrednosti, humanost i solidarnost demonstriramo na delu, i nadamo se da će naš primer slediti i ostali gradovi širom Srbije”, rekao je danas Tomislav Ilić, gradonačelnik Kraljeva.

Brigadiri će biti smešteni u Domu učenika Šumarske škole. Predviđeni su brojni kulturni i zabavni sadržaji, posete kraljevačkim kulturnim institucijama, kao i jednodnevni izlet do manastira Studenice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

12 h

Podeli: