Sreda, 25.06.2014.

17:53

Dačić razgovarao s Antoninijem

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa apostolskim nuncijem Svete stolice u Beogradu Orlandom Antoninijem.

Izvor: Tanjug

Default images

Sastanak je organizovan pred predstojeću posetu sekretara za odnose sa državama Svete stolice Dominika Mambertija, koji će boraviti u Srbiji od 27. juna do 1. jula.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je zahvalio Antoniniju na brzom javnom apelu i pozivu pape Franje za pomoć Srbiji nakon nedavnih poplava, kao i na humanitarnoj pomoći koju je Sveta stolica uputila ugroženim područjima u Srbiji.

Razmatrana su i pitanja iz domena bilateralnih odnosa, podrške Svete stolice EU integracijama Srbije i pitanje KiM.

Precizirane su teme za razgovore tokom posete ministra Mambertija Srbiji i usaglašeno potpisivanje sporazuma iz oblasti visokog obrazovanja sa Svetom stolicom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: