Srbija

Subota, 17.12.2011.

14:00

Planirano proširenje TE TO Novi Sad

Konzorcijum ponuđača iz Grčke, Slovačke i Ruske Federacije dostavio je ponudu za izbor partnera za modernizaciju i proširenje Termoelektrane-toplane "Novi Sad".

Izvor: Tanjug

Default images

Izgradnja novog gasno-parnog bloka snage 450 megavata za proizvodnju struje i bloka 350 megavata toplotne energije, dugoročno će obezbediti ekonomski i ekološki održivo energetsko snabdevanje u široj zoni Novog Sada, navodi se u saopštenju EPS-a.

Izgradnjom tih blokova moći će da se pokrije očekivani nedostatak električne energije u Srbiji, dok se ne završe druga velika postrojenja EPS-a.

Odluka o partnerstvu očekuje se polovinom februara 2012. godine, pošto stručni timovi EPS-a, grada Novog Sada, odnosno zajedničkog preduzeća "Energija Novi Sad" (ENS) i tima savetnika provere ispravnost dostavljene ponude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

10 h

Podeli: