Utorak, 24.03.2009.

14:36

Bomba u školi u Doboju

Stručnjaci za minsko-eksplozivna sredstva uklonili su bombu koja je bila postavljena iza vodokotlića u toaletu Saobraćajne i elektrotehničke škole u Doboju.

Izvor: Tanjug

Default images

Dobojski Centar javne bezbednosti saopštio je da je bombu pronašao učenik i da su intervencijom policije i profesora, bezbedno evakuisani učenici i zaposleni u Srednjoškolskom centru. Inspektori za protivdiverzantsku zaštitu izvršili su deaktiviranje bombe, nakon čega je izvršen protivdiverzantski pregled objekta.

"Na licu mesta je utvrđeno da se radi o ručnoj bombi M-75 bez osigurača, koja je postavljena između plastične cevi i creva za vodu vodokotlića u jednoj od kabina školskog WC", kaže se u saopštenju i dodaje da je nakon uklanjanja i izvršenim pregledom utvrđeno da je bomba bila bez upaljača.

U toku su potrebne radnje na identifikovanju i pronalsku lica koje je postavilo ručnu bombu.

U dobojskom Srednjoškolskom centru nalazi se šes škola, koje pohađa oko tri hiljade učenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: