Nedelja, 25.11.2007.

14:46

KG: 105 žena i dece našlo utočište

Direktorka kragujevačke Sigurne kuće Vera Simić izjavila da u ustanovi 105 žena i dece našlo zaštitu od porodičnog nasilja.

Izvor: Beta

Default images

Simićeva je rekla da žene koje se obraćaju za pomoć uglavnom duži niz godina trpe nasilje i dolaze u Sigurnu kuću u veoma teškom psihofizičkom stanju. Ona je kazala da nevladina organizacija Alternativni krug, koja je u decembru 2005. osnovala Sigurnu kuću, ima organizovano Savetovalište za žrtve porodičnog nasilja u kome pruža pravnu pomoć i psihosocijalnu podršku.

Dodala je da se žrtvama porodičnog nasilja pruža pravna pomoć u postupcima zaštite od nasilnika i u imovinskim odnosima dok se psihosocijalna pomoć pruža na jačanju žrtava kako bi izašle iz kruga nasilja u kome se nalaze.

Simićeva je rekla da žrtve porodičnog nasilja u Sigurnoj kući imaju obezbedjen smeštaj, ishranu, zdravstvenu negu, kao i psihosocijalnu i pravnu podršku.

Istakla je da Sigurna kuća nije trajno rešenje i da u njoj žrtve porodičnog nasilja borave najduže do tri meseca zbog čega je najvažniji proces osnaživanja žrtava i pružanje ekonomske sigurnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: