Automobili

Subota, 06.03.2021.

18:00

Stiže novi Defender

Land Rover je potvrdio da će nova generacija Defendera dobiti još jednu verziju.

Izvor: B92

Stiže novi Defender
Photo: Land Rover

Tačnije, u narednih 18 meseci na tržište stiže Defender 130 sa tri reda sedišta, a kako se očekuje glavna tržišta za ovu verziju biće SAD, Kina i Bliski istok.

Neke informacije kažu da će Defender 130 imati međuosovinsko rastojanje od 3022 mm (kao i sadašnji Defender 110), ali da će njegova dužina porasti za 342 mm, na 5100 mm.

Sem toga, u Land Roveru razmatraju i pick-up izdanje novog Defendera. Ako se zaista pojavi, Defender pick-up bi trebalo da bude ponuđen kupcima za nekoliko godina, a biće napravljen na bazi novog Defendera 110.

U ponudi će po svemu sudeći biti single cab i douible cab verzije, dok će se u gami motora naći benzinci i dizelaši poznati iz standardnog Defendera.

Defender pick-up bi trebalo da se nudi u širokoj gami, od veoma spartanskih varijanti pa sve do luksuzne verzije.

Glavna tržišta za Defender pick-up bi trebalo da budu Evropa i Severna Amerika, naravno ako se ovakav model zaista i pojavi.

Na kraju treba podsetiti i na plan kompanije Jaguar Land Rover koji podrazumeva i šest električnih modela iz Range Rover, Discovery i Defender porodice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: