Ponedeljak, 18.01.2021.

15:28

Nišavski okrug: Tehnički problemi u tri škole, nastava onlajn

Posle jednomesečne pauze, počelo je drugo polugodište. Nastava za učenike osnovnih i srednjih škola, odvijaće se po modelu koji je primenjivan od 1. septembra 2020. godine. U Nišavskom okrugu zbog tehničkih problema tri škole nastavu pohađaju samo onlajn.

Izvor: Niške vesti

Nišavski okrug: Tehnički problemi u tri škole, nastava onlajn
Foto: Depositphotos, ArturVerkhovetskiy

Škola u Beloj Palanci, Sićevu i osnovna i srednja škola Carica Jelena nastavu zbog tehničkih problema imaju samo od kuće, prenose Niške vesti.

“U školi u Beloj Palanci je poplavljen dao intalacija tokom nedavnih poplava i nemaju ispravnu vodu za piće pa iz tog razloga učenici imaju nastavu na daljinu narednih dana. Slična je situacija i u OŠ “Nadežda Petrović” u Sićevu. Zbog poledice autobusi nisu mogli da izađu do škole tako da će narednih nekoliko dana deca imati onlajn nastavu. Zbog radova koji će potrajati neko vreme i učenici Specijalne škole Carica Jelena u Nišu imaće onlajn nastavu. U svim ostalim školama stanje je redovno.Imali smo sastanke sa svim direktorima na kome su oni dobili neophodne instrukcije”, kaže Dragan Gejo, načelnik Školske uprave u Nišu.

Prema njegovim rečima nastava u drugom polugodišu je identična nastavi od 1. septembra. Mlađi osnovci idu u dve grupe svakodnevno.

Stariji osnovci i srednjoškolci nastavu će naizmenično pohađati u školi i onlajn.

Ova dva modela smenjivaće se na nedelju dana.

"I ove godine u martu će za učenike osmog razreda biti organizovan probni završni ispit. Završni ispit će biti organizovan kao i do sada, ali preciznije podatke o tome daće ministar prosvete", kaže Gejo.

Učenici su u obavezi da u hodnicima škole nose maske sve dok ne stignu do svog mesta gde sede kada mogu da ih skinu. Profesori su u obavezi da sve vreme boravka u školi nose maske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: