Sreda, 12.08.2020.

19:52

Više od hiljadu učenika u karantinu: "Jednostavno je suviše teško da deca uče onlajn”

Više od hiljadu đaka i nastavnika trenutno je u karantinu u Džordžiji, u kojoj je registrovan najveći broj dnevnih slučajeva koronavirusa od početka pandemije.

Izvor: Tanjug

Više od hiljadu učenika u karantinu:
Getty Images/ Sean Gallup

Desetine učenika pozitivne su tokom prvih nekoliko dana nastave, zbog čega više od hiljadu sada mora da bude u izolaciji u svojim kućama.

Na nedavnim fotografijama vide se đaci kako sede zajedno, hodaju jedni blizu drugih, pa čak i učestvuju u protivpožarnoj vežbi bez fizičke distance, prenosi Glas Amerike.

Odluka da se đaci vrate u učionice podstiče debate širom Amerike. Jedan školski okrug u Nju Džersiju prešao je potpuno na onlajn nastavu zbog manjka nastavnika, a 375 nastavnika kaže da se neće vratiti u učionicu zbog straha od kovida 19.

Isti strah se oseća u Teksasu. Nastavnica Rebeka Ašer, koja predaje deci uzrasta od šestog do osmog razreda, podnela je ostavku na sastanku školskog odbora.

"Nisam smatrala da školski okrug ima adekvatne planove da zaštiti učenike i nastavnike”, rekla je ona.

S druge strane, u jednom predgrađu Detroita - gde školski okrug naginje ka virtuelnom učenju, roditelji zahtevaju “časove uživo”.

"Jednostavno je suviše teško da deca uče onlajn”, kaže jedna majka, učesnica protesta.

Slična scena je viđena u Feniksu, u Arizoni.

"Niko ne želi nikoga da ugrozi, ali moramo da razmišljamo o sveukupnom zdravlju deteta”, ističe mlada nastavnica koja se zalaže za povratak u škole.

Na Floridi, zvaničnici su prijavili najviše smrtnih slučajeva do sada u jednom danu - najmanje 277. Rekordan broj je takode registrovan u susednoj Džordžiji.

Ali na nacionalnom nivou ima ohrabrujućih vesti - opada broj smrtnih slučajeva i infekcija, a ponedeljak je bio prvi dan od juna da nisu postavljeni nikakvi rekordi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: