Subota, 27.06.2020.

14:08

Šestoro migranata stradalo, među preživelim trudnica koja se porodila u čamcu

Šest migranata stradalo je kod libijske obale dok je grupa od 93 migranta spasena, saopštila je danas Medjunarodna organizacije za migracije (IOM).

Izvor: Beta

Šestoro migranata stradalo, među preživelim trudnica koja se porodila u čamcu
Getty Images/Milos Bicanski / Stringer

Preživeli migranti prebačeni su tokom prethodne noći do luke oko 120 kilometara zapadno od Tripolija.

"Među njima je žena koja se porodila u čamcu", naveo je ured IOM u Libiji i dodao da je prema svedočenju migranata, šest osoba stradalo.

Humanitarne organizacije često kritikuju što se migranti šalju u Libiju gde su kampovi prepuni. Humanitarne brodove često pretekne libijska obalska straža koja spasene migrante odvodi do libijskog kopna.

U Libiji vlada haos posle svrgavanja i ubistva dugogodišnjeg lidera Moamera el Gadafija, 2011. godine. Situacija u toj zemlji je dodatno pogoršana zbog epidemije korona virusa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: