Svet

Četvrtak, 06.12.2018.

15:28

Francuska će uvesti porez bez obzira na odluku EU

Francuska će oporezivati digitalne divove čak i ako se ne postigne dogovor o uvođenju takvog poreza na nivou EU, kaže ministar finansija Bruno Le Mer.

Izvor: SEEbiz

Francuska će uvesti porez bez obzira na odluku EU
Foto: Thinkstock

"Dajem sam sebi rok do marta za postizanje dogovora o evropskom porezu na digitalne divove", kazao je Le Mer za France 2 televiziju.

On je dodao da ako to ne uspe, Francuska će uvesti porez na nacionalnom nivou od 2019. godine.

Ministri finansija EU nisu uspeli da se dogovore o oporezivanju digitalnih prihoda uprkos tome što su Nemačka i Francuska pred sam sastanak objavile novi predlog kojim bi se porezni fokus usmerio na kompanije poput Gugla i Fejsbuka, piše Seebiz.

Neuspeh sastanka u Briselu novi je udarac za francuskog predsednika Emanuela Makrona čija je vlada u porez uložila značajan politički kapital.

Podsetimo, Francuska se suočila sa višenedeljnim masovnim protestima protiv odluke vlade o povećanju poreza na gorivo, koja je doneta u cilju udaljavanja od fosilnih goriva.

Pročitajte i:


- Insistiranje: Digitalni porez za gigante do kraja 2018.

- Države dižu glas: Gde zarade, tu i da plate

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

23 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

6 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: