Kultura

Ponedeljak, 29.10.2018.

10:54

Nova tura Muzičkih razgovora u Filharmoniji

Nakon velike popularnosti dnevnih koncerata – „Muzičkih razgovora sa Gabrijelom Felcom“ u prošloj sezoni, Filharmonija je zakazala novih pet „randevua“ na kojima publika može još bliže da upozna šefa dirigenta, a i muzičare iz orkestra.

Izvor: B92

Nova tura Muzičkih razgovora u Filharmoniji
Foto: Promo / Snježana Paviæeviæ

Prvi u nizu kratkih i neformalnih koncertnih susreta zakazan je za sredu 31. oktobra u 14h u Sali Filharmonije, kada će Felc svirati i razgovarati sa flautistkinjom Snježanom Pavićević.

Šef-dirigent Gabrijel Felc, inače i diplomirani pijanista, šarmantni je „domaćin“ specijalnih dnevnih koncerata, a ove srede pratiće na klaviru koleginicu iz orkestra i voditi razgovor u kome će Snježa otkriti brojne pojedinosti svog specifičnog instrumenta – pikolo flaute.

Pored toga što će moći da čuje njen raznoliki zvuk u delima Pulanka, Rahmanjinova i Galija, publika će imati priliku i da pita muzičare sve što je interesuje.

Muzički razgovori su nastali upravo kao inicijativa Gabrijela Felca da se na što prisniji i direktniji način poveže sa publikom koja će biti i na samoj bini oko izvođača.

Pet malih koncerata nude odušak od dnevnih aktivnosti, a ako se može suditi prema prošlogodišnjim iskustvima, publiku očekuje mnogo zabave, korisnih odgovora ali i čuvenih muzičkih viceva. Ulaz na ove koncerte je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: