Subota, 24.03.2018.

09:07

Šefica austrijske diplomatije iduće nedelje u Srbiji

Ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsel boraviće iduće nedelje, od ponedeljka do srede, u poseti Prištini, Skoplju i Beogradu.

Izvor: Tanjug

Šefica austrijske diplomatije iduće nedelje u Srbiji
Foto: EPA / Lisi Niesner

Kako je najavljeno u Beču, njena poseta zemljama Zapadnog Balkana, regionu za koji kaže da ga radije naziva “jugoistočnom Evropom”, uslediće u okviru pripreme Austrije za predsedavanje EU u drugoj polovini ove godine, ali i pred majski Samit EU-Zapadni Balkan u Sofiji.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc najavio je da će jedan od prioriteta Austrije tokom predsedavanja EU biti dalje približavanje zemalja Zapadnog Balkana Uniji.

On je, takođe, izrazio i nadu da će Austrija, u toj funkciji, uspeti da doprinese i približavanju rešenja u odnosu Beograda i Prištine.

Knajsel će tokom posete zemljama regiona preneti privrženost Beča evropskoj perspektivi regiona, kao i podršku na njihovom evropskom putu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: