Ponedeljak, 19.03.2018.

11:36

Nova razmena optužbi između Londona i Moskve

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio da je rusko poricanje umešanosti u trovanje bivšeg špijuna "sve apsurdnije". Kremlj odgovara.

Izvor: Beta/AFP

Nova razmena optužbi između Londona i Moskve
EPA-EFE/Zoltan Balogh

"Poricanje Rusije sve je apsurdnije", rekao je Džonson po dolasku u Brisel na sastanak sa ministrima spoljnih poslova Evropske unije. Džonson je juče rekao da ima dokaza da Rusija skladišti nervne otrove, kršeći međunarodno pravo.

Trag u slučaju trovanja bivšeg agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije vodi do Kremlja, rekao je Džonson pošto je stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov izjavio da je nervni otrov mogao da bude napravljen i u nekoj britanskoj laboratoriji.

Šef britanske diplomatije rekao je juče da će s tim slučajem upoznati ministre spoljnih poslova zemalja Evropske unije, uoči sastanka s generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Kremlj: London će morati da se izvini

S druge strane, Kremlj negira sve optužbe i navodi da će London morati da "pruži dokaze" ili da se izvini Moskvi za optužbe da je odgovorna za trovanje bivšeg ruskog agenta u Velikoj Britaniji, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Pre ili kasnije, moraće da se odgovara za ove neosnovane optužbe: ili pružanjem dokaza ili izvinjenjem", rekao je Peskov novinarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: