Nedelja, 24.09.2017.

12:02

Samoubilački napad na konvoj NATO, troje povređeno

Najmanje tri civila su povređena u samoubilačkom napadu izvedenom na konvoj NATO-a u Kabulu, saopštili su avganistanski zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Samoubilački napad na konvoj NATO, troje povređeno

U napadu nisu povređeni danski vojnici, koji su se nalazili u konvoju, preneo je AFP.

Napad se dogodio u 11 sati po lokalnom vremenu, kada je bombaš samoubica aktivirao eksploziv u automobilu u blizini Afšara, u predgrađu Kabula, izjavio je za francusku novinsku agenciju portparol avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova Nadžib Daniš.

Prema njegovim rečima, u napadu je povređeno troje avganistanskih civila.

Odgovornost za napad su preuzeli talibani.

Oni su na svom Tviter nalogu tvrde da su ubili i ranili 16 američkih vojnika u današnjem napadu, ali, kako navodi AFP, oni redovno preuveličavaju brojke poginulih i povređenih u napadima koje izvode.

NATO u Avganistanu ima gotovo 13.000 vojnika, od kojih 8.400 američkih i planira da u tu zemlju uputi još 3.000 vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: