Četvrtak, 19.01.2017.

13:57

CG dostavila zahtev za izručenje Ristića i Bogićevića

Ministarstvo pravde Srbije dobilo je zahtev Crne Gore za izručenje dvojice sprskih državljana Predraga Bogićevića i Nemanje Ristića.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Freeimages

Oni se sumnjiče za planiranje terorističkih akata pred održavanje parlamentarnih izbora u toj državi u oktobru prošle godine.

Zahtev Crne Gore je stigao i biće prosleđen nadležnim sudovima na odlučivanje o ispunjenosti uslova za izručenje, rečeno je u Ministarstvu pravde Tanjugu.

Tek po pravosnažnosti sudskih odluka, ministar pravde će odlučiti da li će Ristić i Bogićević biti izručeni.

Srbija i Crna Gora imaju bilateralni ugovor o uzajamnom izručenju državljana koji reguliše uslove izručenja.

Bogićević i Ristić uhapšeni su u Kragujevcu i Beogradu 13. januara po međunarodnoj poternici Crne Gore.

Bogićeviću je Viši sudu u Kragujevcu odredio ekstradicioni pritvor, dok je Ristića nakon privođenja po poternici beogradski Specijalni sud odmah pustio na slobodu uz zabranu napuštanja boravišta u Beogradu i obavezno javljanje sudu svakog ponedeljka.

Do konačne odluke o zahtevu Crne Gore oni mogu da odluku čekaju u pritvoru ili na slobodi uz neku od mera obezbeđenja da neće pobeći.

Početkom decembra 2016. godine za njima dvojicom, kao i još dvojicom državljana Rusije raspisana je poternica Crne Gore zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu koja je za izborni dan planirala upad u Skupštinu, hapšenje i likvidaciju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Crnogorsko tužilaštvo vodi postupak protiv grupe od 18 državljana Srbije i dvojice državljana Rusije, a većina ih je u pritvoru u Podgorici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: