Subota, 19.11.2016.

22:48

Nijeto: Meksiko želi dijalog s Trampom

Meksički predsednik Enrike Penja Nijeto izjavio je da će se zalagati za dijalog sa "novom agendom" s novoizabranim američkim predsednikom Donaldom Trampom .

Izvor: Beta

Nijeto: Meksiko želi dijalog s Trampom
Foto: Thinkstock

Tramp je ranije najavio "protekcionističke mere" protiv Meksika kako bi "zaštitio radna mesta u SAD".

"Suočeni sa izjavama novoizabranog predsednika SAD, ono što je sad sigurno je to da ćemo se zalagati za dijalog s novom agendom", rekao je Nijeto u Limi gde učestvuje na samitu lidera zemalja Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEK).

Tokom predizborne kampanje Tramp je obećao seriju "šok mera". Republikanac je osudio sporazum zemalja Severne Amerike o slobodnoj trgovini, koji su 1994. godine potpisale SAD, Kanada i Meksiko.

Tramp je tada takođe obećao uvođenje ogromne carine za kineske proizvode, čime je nagovestio eventualne ekonomske sankcije Pekingu.

"Neće nas zbuniti razne protekcionističke ideje koje se javljaju u raznim delovima sveta. Smatram da je globalizacija više donela koristi nego štete", dodao je meksički predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: