Nedelja, 28.08.2016.

22:47

Papa želi da poseti stradale: Da vam što pre donesem utehu

Papa Fanja izrazio je želju da obiđe što je moguće pre oblasti pogođene zemljotresom u centralnoj Italiji u kome je poginula 291 osoba i da uteši preživele.

Izvor: Beta

Papa želi da poseti stradale: Da vam što pre donesem utehu
Getty Images

"Želim što je moguće pre da dođem da vam lično donesem utehu vere, nežnost oca i brata i podršku hrišćanske nade", rekao je papa u svojoj nedeljnoj molitvi pred hiljadama vernika okupljenih na trgu Svetog Petra u Rimu.

On je rekao da želi da ponovi da Crkva deli patnje i brigu tih ljudi.

"Briga koju pružaju vlasti, snage reda i civilne zaštite i volonteri pokazuje koliko je solidarnost važna za prevazilaženje tako teških iskušenja", rekao je papa.

U Italiji je juče bio dan žalosti i odata je počast za 291 osobi poginuloj u zemljotresu koji je u sredu razorio više sela u centru zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: