Subota, 28.11.2015.

23:35

Santos osudio ubistvo venecuelanskog opozicionara

Predsednik Kolumbije Huan Manuel Santos izjavio je da bi ceo svet trebalo da osudi ubistvo venecuelanskog opozicionog lidera.

Izvor: Tanjug

Default images

"Ono što se dogodilo u Venecueli zaslužuje osudu celog sveta", rekao je Santos tokom posete Monteriji u severnoj Kolumbiji, istakavši da za to ubistvo ne postoji opravdanje.

On je izrazio nadu da će taj slučaj biti temeljno istražen i da će odgovorni biti izvedeni pred sud.

Ankete pokazuju da bi socijalisti mogli, prvi put u proteklih 16 godina, da izgube većinu u venecuelanskom parlamentu, a približavanje značajnog glasanja podstiče strahove od političkog nasilja.

Prošle nedelje je 43 ljudi ubijeno, a na stotine ranjeno u protestima opozicije širom zemlje, podseća francuska agencija.

Kolumbija i susedna Venecuela odavno su u napetim odnosima, a do najnovijeg pojačanja tenzija je došlo u avgustu, kada je Venecuela zatvorila delove granice sa Kolumbijom i deportovala više od 1.000 Kolumbijaca.

Jedan od lidera opozicione Demokratske akcione partije (DAP) Luis Manuel Dias ubijen je u sredu uveče tokom predizbornog skupa, u poslednjem u nizu nasilnih incidenata tokom predizborne kampanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: