Utorak, 06.10.2015.

13:58

Tunis: Razotkrivene tri "ćelije" povezane sa ID

Policija Tunisa razotkrila je tri "ćelije" koje su regrutovale Tunišane za Islamsku državu.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP

Takođe je uhapšeno 11 osoba osumnjičenih za pokušaj pridruživanja džihadistima u Libiji, saopštilo je tuniško ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Jedinica Nacionalne garde za borbu protiv terorizma razotkrila je tri ćelije koje šalju mlade ljude u Libiju", navodi se u sinoćnom saopštenju ministarstva.

Prema zvaničnim podacima, više od 3.000 Tunišana otišlo je da se bori sa džihadistima u Siriji, Iraku i Libiji, a nekima od njih je zaprećeno da se vrate u Tunis i sprovode napade u svojoj zemlji, prenela je agencija Rojters.

Tunis, koji je ove godine bio meta napada džihadista u muzeju Bordo u prestonici i na plaži u Susu, ima visoki nivo pripravnosti zbog mogućih napada IS, tim pre što su tuniški zvaničnici naveli da su sva tri napadača iz oba napada obučena u kampovima džihadista u Libiji, gde politički haos dozvoljava islamskim ekstremistima da dobijaju na snazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: