Četvrtak, 13.03.2003.

17:21

Stanje u bazi JSO u Kuli redovno

Izvor: B92

Default images
Stanje u centru za obuku Jedinice za specijalne operacije, poznatije kao "crvene beretke", redovno je. Takvu potvrdu je u Kuli dobio dopisnik Radija B92, Dragan Gmizić. Kako nam je rečeno u bazi Jedinice za specijalne operacije (JSO) u ovom kampu ne dešava se ništa neobično i obavljaju se redovne aktivnosti u skladu sa aktuelnim okolnostima. Protekla noć kao i jučerašnji dan u bazi ali i celom gradiću protekli su potpuno mirno i bez ikakvih vanrednih okolnosti, rečeno nam je u Jedinici za specijalne operacije, lokalnoj policiji i opštini Kula. Gradonačelnik Kule Željko Dvožak rekao je za B92 da lokalne vlasti kao ni građani nisu imali nikakvih problema sa pripadnicima crvenih beretki u poslednje dve godine. ''Svi znamo da nije problem u jedinici vec pojedincima koji su tu jedinicu nekada činili'' rekao je Dvožak.  Podsećamo da je poslednji incident u kojem su učestvovali pripadnici JSO podmetanje požara u lokalnoj diskoteci "Tvrđava" maja 2001. godine, u kojem je, da podsetimo, učestvovao i tadašnji komadant Milorad Ulemek Legija. Ovom događaju prethodile su brojne tuče u istom ali i ostalnim lokalima u Kuli. Nakon požara u ''Tvrđavi'' u jedinici su uvedene jače disciplinske mere tako da se slični ispadi više nisu ponavljali, saznajemo u lokalnoj policiji. Naš reporter uspeo je da se uveri da je situacija u Kuli potpuno uobičajna, i da nema ničega što bi ukazalo na bilo kakav oblik vanrednih okolnosti. Od gradonačelnika Kule ali i predstavnika lokalne policije dobili smo uverenja da su stanovnici ovog gradića potpuno bezbedni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: