Nedelja, 26.11.2023.

10:16

Strahuje se, nova bolest se širi? Vlasti dobile jasan zahtev

Tokom prve zime od ublažavanja kovid-restrikcija, kinesko ministarstvo zdravlja pozvalo je danas lokalne vlasti da povećaju broj medicinskih centara.

Izvor: Tanjug

Strahuje se, nova bolest se širi? Vlasti dobile jasan zahtev
Foto: Profimedia

Ministarstvo zahteva da se poveća broj medicinskih centara za lečenje sve većeg broja obolelih od gripa i respiratornih infekcija.

Porast broja obolelih od virusnih infekcija respiratornih organa u Kini postao je prošle nedelje globalno pitanje, zbog čega je Svetska zdravstvena organizacija zatražila od Kine više informacija, navodeći kao razlog podatke o klasterima nedijagnostikovane pneumonije kod dece, na koje je ukazano u izveštaju Programa za praćenje novih bolesti, navodi Rojters.

Kina i SZO su se ranije suočile sa pitanjima o transparentnosti izveštavanja na početku pandemije koronavirusa, koji se krajem 2019. godine prvo pojavio u gradu Vuhanu u centralnoj Kini.

SZO je saopštila u petak da nisu pronađeni novi ili neobični patogeni u nedavno detektovanim oboljenjima.

Portparol Nacionalne zdravstvene komisije Mi Feng rekao je danas da je porast broja akutnih respiratornih bolesti povezan sa istovremenom cirkulacijom više vrsta patogena, ali najviše gripa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: