Subota, 09.09.2023.

18:02

Grčka: Naređena hitna evakuacija

Stanovnicima sela Omorfokori, udaljenog oko osam kilometara od grada Larise, naređeno je danas da se evakuišu, jer je zbog obilnih kiša nabujala reka Pinios.

Izvor: Tanjug

Grčka: Naređena hitna evakuacija
Foto: Tanjug/AP Photo/Vaggelis Kousioras

Stanovnicima je naređeno da se evakuišu putem SMS poruka, preneo je AP.

Spasilačke ekipe su već evakuisale ugrožene stanovnike iz poplavljenih područja u centralnom regionu Tesalije. U poplavama je nastaradalo 10 ljudi, dok se četvoro vode kao nestali.

Ono što najviše brine vlasti je da bi reka koja se već izlila mogla da poplavi Larisu, grad sa oko 150.000 stanovnika.

Vlasti su postavile vreće pune peska i šljunka duž obala reke i otvorile kanale za skretanje vode zapadno od grada. Guvernera Tesalije Kostasa Agorastosa, koji je bio u poseti jednoj od najteže pogođenih oblasti na jugozapadu regiona, policija je evakuisala nakon što je manji broj demonstranata počeo da viče na njega, a zatim ga gurnuo, što se može videti na video snimku koji je objavljen na društvenim mrežama.

Agorastos, član vladajuće konzervativne partije Nova demokratija, rekao je juče da lokalni i regionalni izbori ne mogu da se održe u Tesaliji 8. oktobra, kako je predviđeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: