Hrvatska danas proglašava kraj

Očekuje se da hrvatska vlada danas proglasi kraj epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.05.2023.

08:49

Hrvatska danas proglašava kraj
EPA-EFE Christian Bruna

Ali, kako pišu tamošnji mediji, to sad otvara niz pitanja, a jedno od njih je zamena dokumenata koji su istekli za vreme važenja pandemije.

MUP Hrvatske je još u februaru upozorio da je u protekle tri godine istekao rok važenja za 221.387 ličnih karata, 411.905 pasoša, kao i 78.524 vozačke dozvole, ali one su se i dalje smatrale važećima zbog epidemije.

Dakle, kada se u Republici Hrvatskoj proglasi prestanak epidemije, građani će svoje istekle isprave morati da zamene novima i to u roku od 30 dana, odnosno u tom roku će morati da podnesu zahtev za izdavanje novih isprava, poručio je MUP, a prenosi Index.hr.

Taj portal podseća da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo predložio ministru zdravlja Viliju Berošu proglašenje kraja epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, a Ministarstvo je taj predlog proglasilo utemeljenim, na osnovu čega će vlada danas na sednici proglasiti kraj epidemije.

Predlog HZJZ-a usledio je nakon što je Svetska zdravstvena organizacija saopštila da koronavirus više ne predstavlja globalnu zdravstvenu krizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: