Napad za napadom u Rusiji; Lete dronovi, puca se i pali; Ima mrtvih i ranjenih

Grupa ukrajinskih diverzanata danas se probila na teritoriju Klimovskog rejona Brjanske oblasti Rusije, saopštio je guverner te oblasti Aleksandar Bogomaz.

Izvor: B92, RT

Četvrtak, 02.03.2023.

09:49

Napad za napadom u Rusiji; Lete dronovi, puca se i pali; Ima mrtvih i ranjenih
Foto: Profimedia/Ilustracija

Oni su otvorili vatru na jedan automobil, pri čemu je jedan muškarac ubijen, a jedno desetogodišnje dete je ranjeno. Dete je prebačeno u bolnicu i pruža mu se sva neophodna pomoć.

Guverner je dodao da se u oblasti sprovode sve potrebne mere za likvidaciju diverzanata.

Prema pisanju medija, oružane snage Ukrajine izvršile su još jedan napad na Klimovski okrug, takođe navode ruski mediji. U napadu bespilotne letelice zapaljena je kuća u selu Sušani. Na licu mesta su hitne službe. Kako je za Sputnjik izjavio portparol hitnih službi, u Brjanskoj oblasti u selu Ljubečane nekoliko ljudi uzeto je za taoce. Prema njegovim rečima, u toku je istraga o okolnostima incidenta i identitetu otmičara.

U međuvremenu se oglasila i ruska Federalna služba bezbednosti (FSB), koja je potvrdila da je grupa ukrajinskih operativaca izvela napade u regionu Brjanska. Navedeno je i da su u toku borbe u dva granična sela Ljubečane i Sušani, koja se nalaze na oko 20 km udaljenosti.

"Operativci FSB i ministarstva odbrane rade na eliminacija napadača na našu teritoriju", navedeno je u kratkom saopštenju FSB.

Prema nezvaničnim informacijama ima mrtvih i ranjenih.

"Napad artiljerijom na civilne objekte"

Raša tudej je objavio na svom profilu na Tviteru da su ruski regioni pod smrtonosnim napadima ukrajinskih snaga, kao i da se napadi izvode artiljerijom i da su meta civilni objekti u Brjansku i Kursku.

Oni su se pozvali na izjave lokalnih zvaničnika.

Trafostanica i benzinska stanica dignute su u vazduh u Sušaniju, navode ruski mediji.

Na društvenoj mreži je objavljen i video-snimak koji je objavio nezavisni ruski novinar, uz objašnjenje da su na snimku vojnici koji stoje ispred medicinske ustanove u Ljubečanu, a koji tvrde da su pripadnici Ruskog dobrovoljačkog korpusa koji se bori na ukrajinskoj strani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: