Sreda, 28.09.2022.

14:14

Kongo: U padu dva vojna helikoptera poginule najmanje 22 osobe

Najmanje 22 osobe su poginule u padu dva ugandska vojna helikoptera u istočnoj Demokratskoj Republici Kongo, izjavio je za Rojters pripadnik vojske Konga.

Izvor: Tanjug

Kongo: U padu dva vojna helikoptera poginule najmanje 22 osobe

"Još ne znamo pod kojim okolnostima su se srušili helikopteri", rekao je portparol Snage narodne odbrane Ugande Feliks Kulajigje.

Zvaničnik je potvrdio pad jednog helikoptera i da u nesreći ima poginulih, ali da u ovom trenutku ne može da potvrdi više detalja.

Uganda je u decembru prošle godine poslala vojnu pomoć svom centralnoafričkom susedu u borbi grupe pobunjenika poznatih kao Ujedinjene demokratske snage.

Ujedinjene demokratske snage su jedna od nekoliko oruhžanih grupa koje se bore oko kontrole nad zemljom i prirodnim resursima na istoku Konga, prenosi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

20 h

Podeli: