Ponedeljak, 18.07.2022.

13:27

Putin: "Naravno da nećemo"

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da sankcije protiv te zemlje neće razdvojiti zvaničnu Moskvu od ostatka sveta, prenose tamošnji mediji.

Izvor: B92, Sputnjik

Putin:
Foto: Profimedia

“Nemoguće je u savremenom svetu staviti krug oko nečega i da to zatvorite”, rekao je Putin, a prenosi “Sputnjik”.

Ruski predsednik naveo da Moskva neće “uzdrmati” pokušaji zapadnih zemlja da ograniče ili u potpunosti prekinu pristup visokoj tehnologiji.

“Nećemo da odustanemo, ili da se zbunimo, ili, kako govore oni koji nam ne žele dobro, da nazadujemo decenijama kada je reč o naše razvoju. Naravno da nećemo. Baš naprotiv, shvatajući izazove sa Kojima se suočavamo, nastavićemo da aktivno pronalazimo nova rešenja i efektivno koristimo naše tehnološke reserve i na taj način razvijamo naše domaće kompanije”, istakao je Putin.

Podsećanja radi, šef diplomatije EU Žozep Borelj najavio je danas da će EU nastaviti da podržava Ukrajinu, uključujući i jačanje vojne pomoći, ali i jačanje sankcija protiv Rusije.

Borelj je ocenio da u EU postoji "velika debata o efikasnosti EU sankcija protiv Rusije", kao i da "neki lideri govore da su sankcije bile greška i da pogađaju EU više nego Rusiju".

"Ne mislim da je to greška. To je nešto što smo mi morali da uradimo i nastavićemo to da radimo", poručio je Borelj.

Sve o vojnoj operaciji u Ukrajini možete da pratite u blogu na B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: