"Amerika je spremna"

Džejk Salivan izrazio je spremnost Vašingtona da se uključi u diplomatiju na više kanala, uključujući i bilateralne razgovore.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.12.2021.

20:58

Foto: Shutterstok/Andrea Izzotti

Savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Džozefa Bajdena Salivan je rekao Juriju Ušakovu, spoljnopolitičkom savetniku ruskog predsednika Vladimira Putina, da "svaki dijalog mora biti zasnovan na reciprocitetu i morao bi se baviti zabrinutošću (SAD i saveznika) u vezi sa postupcima Rusije", prenosi Rojters.

Britanska agencija navodi da je Moskva uznemirila Zapad gomilanjem trupa u blizini Ukrajine, kao i da je prošle nedelje predstavila listu bezbednosnih predloga o kojima želi da pregovara, uključujući i zahtev da NATO odustane od bilo kakve vojne aktivnosti u istočnoj Evropi i Ukrajini.

Saliven je rekao da su "SAD spremne za diplomatske kontakte kroz mnoge kanale. Možemo govoriti posebno i o bilateralnim kontaktima, kroz Savet Rusija–NATO, ili u okviru OEBS", navodi se u saopštenju Saveta za nacionalnu bezbednost SAD, koje je prenela ruska agencija Interfaks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: