Nova vest
Fudbal 0

3.5.2024.

21:00

Ten Hag priznao da je Kejn bio prva meta

Erik ten Hag, menadžer Mančester junajteda, priznao je da je prva meta prošlog leta, kada je reč o napadačima, bio Hari Kejn.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

U razgovoru sa Garijem Nevilom za Skaj Sports, holandski stručnjak je rekao da je Junajted doveo Rasmusa Hojlunda za 72 miliona funti samo zato jer je Kejn otišao u Bajern.

Hojlund je u debi sezoni u Junajtedu postigao osam ligaških golova na 26 mečeva, dok je Kejn za Bajern dao 35 na 31 utakmici. 

Nevil ga je pitao kakav tip igrača želi da vidi u Mančester junajtedu.

"To mogu da budu samo vanserijski igrači. Koji imaju sve veštine, mentalne i fizičke kako bi doprineli, jer mi moramo da pobeđujemo u svakoj utakmici. Od nas se to očekuje u svakom meču, a to možemo samo ako imamo izuzetne igrače. Ipak, u poslednjoj deceniji nismo uvek mogli da dovedemo sve koje smo želeli. Ali onda morate da gradite tim i prihvatite da dovedete talente umesto igrača koji su se dokazali. Napravili smo takav izbor sa talentom poput Rasmusa Hojlunda. Imali smo na meti dokazanog napadača, želeli smo ga, ali nismo mogli da ga dovedemo. I uzeli smo otuda Rasmusa", kaže Ten Hag.

On je potom priznao da se radilo o Kejnu kada je u pitanju iskusan strelac.

"Da, bio je to Kejn, jer znate da će vam on dati bar 30 golova po sezoni. I Rasmus će stići dotle, ali treba mu vremena. Nije fer porediti ga sa Kejnom. Nikad ih ne bi poredio jer su sasvim drugačiji. Sa Hojlundom, imamo najveći potencijal na poziciji napadača i srećni smo sa njim. Ipak, treba mu vremena da se prilagodi, ali zadovoljni smo što je pokazao šta može postižući golove", dodao je Ten Hag.

Bivši trener Ajaksa je dodao da Junajted čeka veliki posao u obnovi tima na leto.

"Moramo da radimo brzo jer se leto približava. Veoma važno leto nam dolazi. Želimo da napravimo bitan iskorak sa ekipom i napravimo planove kako bismo izbegli ovogodišnje probleme sa povredama", zaključio je Ten Hag. 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu