Vučić: "Znam da sam Crnoj Gori kriv za sve"

Beograd -- Na pitanje o navodima da se Srbija meša u unutrašnju politiku Crne Gore, Vučić je odgovorio da nije Srbija ta koja se meša, već naprotiv - to radi Crna Gora.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

Vučić: Mene brine ona druga, a kada bih mu ja odgovorio...

"A kako se mi to mešamo? Je l Crna Gora priznala nezavisnost dela Srbije ili smo mi priznali neki deo njihove teritorije. Je l smo mi proterali njihovog ambasadora? Da li smo mi slali naše vojnike na mesta gde su Crnogorci ubijani, onako kako su oni to radili", pitao je Vučić.

Vučić je rekao da ne želi da se bavi takvim temama jer je Srbija prijateljski nastrojena ka Crnoj Gori.

"Ono što njih brine je što ja nisam zabrinut zbog pripadnika crnogorskih klanova jer ćemo tu bandu da pohapsimo i nisam nešto naročito zabrinut šta biste da pričate po vračarskim i starogradskim kafićima, nisam nešto impresioniran tim pitanjima", rekao je Vučić.

Dodao je da Crnoj Gori želi sve najbolje.

"Ja želim mnogo toga dobrog Crnoj Gori i želim im svaki napredak", rekao je Vučić.

"Znam da sam crnoj Gori za sve kriv. Ja pozivam crnogorsko rukovodstvo na saradnju. Samo nemojte da nas terate da se izvinjavamo zato što ste vi usvojili Rezoluciju o Srebrenicu", rekao je Vučić.

"Mene baš briga šta Crnogorci misle o Srbima", rekao je Vučić.

O svim napadima iz regiona

Vučić dodelio ugovore medicinarima: "Radićemo na tome da vam plate budu još veće" VIDEO/FOTO

Govorio je i o nedavnim napadima na našu zemlju.

"Svaki put kada Srbija snaži, postaje ekonomski jača i kada više ne kleči tražeći milostinju za opstanak, već samo može da se bori, onda sam video da kreću ujedinjavanja različite vrste sa istim ciljem, a to je žigosanje Srbije", rekao je Vučić.

"To je, šta god neko želeo, nezaustavljiv proces. Iz Hrvatske kada čujete da kažu kako su se istakli u antifašističkoj borbi, na to je bolje da ne reagujete i jedini naš odgovor na to sme da bude ćutanje. Jer, da ulazite i negirate besmislice, ne znam šta bih na sve to rekao. To je ono sa čim ćemo se suočavati, promena istorijskih činjenica."

Vučić je rekao da nije daleko dan kada će se dogoditi da neko kaže da su u Jasenovcu Srbi ubijali.

"Nije daleko dan kada će se to dogoditi. To je kao i sa onima koji me svakog dana optužuju za državni udar, a ništa drugo ne rade osim što se mešaju u unutrašnje stvari Srbije. Ako ne vodi politiku koja se njima sviđa, onda nju treba srušiti."

Ono što nas, kaže predsednik, zanima, jesu isključivo samo prava Srba u svim državama u kojima oni žive.

"Niste vi ti, gospodo, koji možete žig sramote da stavite bilo kom Srbinu, a kamoli srpskom narodu", rekao je Vučić, i dodao da će se napadi nastavljati, ali mi ćemo gledati svoj posao.

"Srbija se neće izvinjavati onima koji su svaku priliku koristili da Srbiju napadnu. Nagledao sam se takvih, Srbija nije takva zemlja i nikada više neće biti", rekao je Vučić.

O Vladimiru Vuletiću

"To je ono, život dajem, a za živu glavu ne idem na poligraf. Nisam čuo to što ste upravo rekli, imao sam mnogo posla. Razgovarao sam sa Đinpingom. Pitali su vas da li ste seksualno uznemiravali maloletne dečake, a na to odgovora nema. Važno je da li će on opsovati Vučiću majku, a ne da li je uznemiravo maloletne dečake", rekao je predsednik Vučić o Vuletiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 113 idi na stranu