Bečić: Uzaludna su spinovanja

Antalija -- Predsednik Skupštine Crne Gore Aleks Bečić razgovarao je na marginama PS SEECP-a u Antaliji sa predsednikom parlamenta Severne Makedonije Talatom Džaferijem.

Izvor: Tanjug
Podeli
Printskrin: TV B92
Printskrin: TV B92

"Sam sebi saopštio da je nepoželjan"

Tom prilikom je naveo, između ostalog, da je "usvojenom Rezolucijom o Srebrenici jasno precizirano i ugrađeno da srpski, bošnjački i hrvatski narodi nisu niti mogu biti genocidni ili zločinački i da odgovornost može pripadati isključivo pojedincima".

Iako u pomenutoj rezuluciji nije navedeno nijedno ime, Bečić je Džaferiju rekao da su "uzaludna spinovanja određenih centara moći, koji fabrikuju neistine zarad postizanja svojih jeftinih političkih ciljeva”.

Kako je saopšteno na sajtu Skupštine Crne Gore, Bečić je Džaferiju rekao i da je nova vlast svoju politiku utemeljila na sporazumu koji su potpisali nosioci tri pobedničke liste na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, u kojem je iskazan jasan stav "da nastavljamo postojeći evropski i evroatlanski put naše zemlje, te da je spoljna politika Crne Gore u potpunosti usklađena sa politikom Evropske unije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 455 idi na stranu