Erdogan pisao Kurtiju: "Razmislite"

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan uputio pismo predsedniku kosovske vlade Aljbinu Kurtiju u kojem mu je čestitao na izboru.

Izvor: Gazeta express

Četvrtak, 25.03.2021.

11:05

Erdogan pisao Kurtiju:
Foto: EPA-EFE / PAVEL GOLOVKIN / POOL

Ali pored čestitke, Erdogan je pomenuo i pitanje otvaranja kosovske ambasade u Jerusalimu, prenosi Gazeta ekspres.

Erdogan je u čestitki izrazio zabrinutost zbog otvaranja kosovske ambasade u Jerusalimu i pozvao kosovsku vladu da preispita ovu odluku u okviru relevantnih rezolucija Ujedinjenih nacija i međunarodnog prava.

"Turska će, kao i uvek, u narednom periodu biti solidarna na svim poljima sa bratskim narodom Kosova. S druge strane, budući da znam da i vi imate zabrinutost zbog pitanja kosovske ambasade u Jerusalimu, mislim da bi bilo korisno da vaša vlada razmotri ovo pitanje okviru relevantnih rezolucija Ujedinjenih nacija i međunarodnog prava. Ovom prilikom ponavljam najbolje želje i vašu sreću, kao i prosperitet i blagostanje prijateljskog i bratskog naroda Kosova", napisao je Erdogan u pismu.

Erdogan je takođe rekao da je uključivanje Kosovske demokratske partija Turaka u vladu, stranke koja je osvojila dva mesta rezervisana za tursku zajednicu u kosovskoj skupštini, pokazatelj da Kurti obraća pažnju na prioritete i očekivanja turske zajednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: