Petak, 19.02.2021.

09:50

Odgovor ambasade: Ursula, Ursula

Nakon što je predsednica EK Ursula Fon der Lajen izjavila da je čudi što Rusija nudi vakcine kad ih nema za svoje stanovnike, reagovala ambasada Rusije.

Izvor: Tanjug

Odgovor ambasade: Ursula, Ursula
Ilustracija: Depositphotos/ AlexKosev

Naime, ruska ambasada u Briselu ocenila je da izjava predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen o ruskoj vakcini Sputnjik Ve predstavlja "pokušaj politizacije" pitanja vakcinacije na "neutemeljen i žalostan način" i da ukazuje na "neadekvatan nivo svesti zvaničnika".

U saopštenju koje je ruska misija pri EU objavila u četvrtak uveče navodi se da su zbunjeni što čuju takve izjave budući da je Rusija više puta javno istakla da je vakcinacija sopstvenih građana apsolutni prioritet u borbi protiv korona virusa.

"U skladu s principima demokratije i humanitarnog prava, vakcinacija u Rusiji je dobrovoljna, a do danas se svim zainteresovanim građanima vakcina pruža bez odlaganja i besplatno. Uspostavljena je široka mreža centara za vakcinaciju koja se neprestano unapređuje, uključujući upotrebu savremenih sredstava za digitalizaciju", navodi se u saopštenju ambasade.

Takođe se ističe da isporuka vakcine "Sputnjik" drugim državama ni na koji način nije povezana sa dostupnošću vakcine ruskim građanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: