Svet 0

10.05.2024.

13:40

Tusk pravi čistku: Četiri smene u vladi

Poljski premijer Donald Tusk najavio je danas izmene na rukovodećim mestima ministarstava kulture, državne imovine, unutrašnjih poslova i razvoja i tehnologije.

Izvor: Tanjug

Tusk pravi čistku: Četiri smene u vladi
EPA-EFE/Leszek Szymanski POLAND OUT

Podeli:

Novi ministar unutrašnjih poslova je Tomaš Sjemonika, koji je bio ministar odbrane u Tuskovoj prethodnoj vladi, dok je nova ministarka kulture Hana Vroblevska, prenosi AP.

Jakub Javorovski, kojeg je Tusk opisao kao "renesansnog čoveka", biće novi ministar države imovine, a ministar za razvoj i tehnologiju će biti Krzištof Pašik.

AP navodi da je Tuskova proevropska vlada otpočela široke reforme zakona njene desničarske prethodnice od 2015. do 2023. godine.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: