Aktuelno 19

10.05.2024.

10:04

Dvoje nebinarnih ličnosti prošlo u finale Evrovizije: "Nismo sami" VIDEO

Nemo iz Švajcarske i Bambi iz Irske, identifikuju se kao nebinarne ličnosti.

Izvor: b92.net/jutarnji.hr

Dvoje nebinarnih ličnosti prošlo u finale Evrovizije: "Nismo sami" VIDEO
EPA-EFE/JESSICA GOW SWEDEN OUT

Podeli:

"Drago mi je da znam da ove godine nismo sami i da smo zajedno u ovome. Imamo toliko toga zajedničkog i razumemo se i možemo da podelimo svoja iskustva jedni sa drugima. Veoma smo zahvalni na tome. Važno je da ove godine možemo da se predstavimo ljudima jer ima toliko umetnika kao što smo mi", rekao je Nemo na konferenciji za novinare.

U drugoj polufinalnoj večeri Pesme Evrovizije, u četvrtak, Nemo je nastupio sa pesmom "The Code". Inače, Nemo je reper, pevač i muzičar koji svira violinu, klavir i bubnjeve, a jedan je od glavnih favorita za pobedu.

Prve polufinalne večeri, u utorak, Bambi Tug iz Irske je imao upečatljiv nastup. Njegov nastup su mnogi na društvenim mrežama okarakterisali kao "satanistički".

I Bambi i Nemo su se plasirali u finale, koje će se održati u subotu, pa su tako čak dva nebinarna muzičara prošla u finale takmičenja za Pesmu Evrovizije.

Podeli:

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: