Jednoglasno odlučeno - Danica Popović udaljena sa predmeta Međunarodna ekonomija

Nastavno-naučno veće Ekonomsko fakulteta u Beogradu odlučilo je da prof. Danica Popović u narednom semestru ne drži predavanja na predmetu Međunarodna ekonomija

Izvor: B92

Sreda, 03.02.2021.

22:09

Jednoglasno odlučeno - Danica Popović udaljena sa predmeta Međunarodna ekonomija
Screenshot TV B92/Arhiva

To je potvrdio za medije Branislav Boričić, dekan te visokoškolske ustanove.

Ova odluka je doneta jednoglasno, na predlog matične katredre i nastavne komisije, a nakon što je Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu odbacio žalbu Danice Popović, piše Danas.

Ona se žalila Odboru kao drugostepenom organu pošto joj je Fakultet izrekao meru javne opomene zbog utvrđenog neakademskog ponašanja prilikom prevođenja udžbenika iz međunarodne ekonomije, jer u novom izdanju nije navela pokojnog profesora Stojana Babića, sa kojim je prevodila ranije izdanje.

Boričić kaže da će Popović nastaviti da predaje dva preostala ispita na osnovnim studijama. Naredni korak koji će Fakultet preduzeti je da se ime Stojana Babića ubaci u impresum pomenutog udžbenika, s obzirom da je on koredaktor i koprevodilac teksta.

Nakon toga bi Fakultet trebalo da obešteti porodicu pokojnog Babića, ali visina honorara tek treba da bude utvrđena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: