Utorak, 15.12.2020.

16:16

Razrešen pokušaj ubistva u Novom Pazaru VIDEO/FOTO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru razrešili su pokušaj ubistva u Novom Pazaru i uhapsili su H.A. (1975) i A.A. (1997).

Izvor: B92

Razrešen pokušaj ubistva u Novom Pazaru VIDEO/FOTO
TANJUG /ELDIN COROVIC/ bs

H.A. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a A.A. se tereti da je počinio krivično delo nasilničko ponašanje.

Postoje osnovi sumnje da je nakon verbalne rasprave osumnjičenih sa oštećenim tridesetdevetogodišnjim muškarcem, H.A. na njega pucao iz pištolja i naneo mu povrede, kao i da je tom prilikom ranio i tridesetdvogodišnju ženu koja se slučajno zatekla na licu mesta, navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičeni A.A. se tereti da je oštećenom muškarcu, koji se nalazio u autu, naneo više udaraca pesnicom u lice.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Podsetimo, u pucnjavi koja se desila danas oko 15.30 sati ispred Policijske uprave Novi Pazar povređeni su muškarac i jedna žena.

Kako javlja reporter TV Prve iz Novog Pazara Zoran Maksimović, povređeni su muškarac u koga je pucano, kao i žena koja se slučajno našla ispred Policijske uprave.

Iz Hitne pomoći potvrđeno je da su obe osobe hitno primljene na hirurgiju, a da je žena u težem stanju, životno je ugrožena i lekari se bore za njen život.

Metak je ranio ženu u grudi, dok je muškarac pogođen sa dva metka u leđa, navodi indeksonline.rs.

Kako kažu očevici sa lica mesta, ženi je u pomoć pritrčao policijski službenik i pružio joj prvu pomoć, nakon čega je vozilom Hitne pomoći prebačena na Hiruško odeljenje Opšte bolnice u Novom Pazaru, gde joj se lekari bore za život.

Na BMW-u, kojim je u Službu hitne medicinske pomoći u Novom Pazaru prevezen povređeni muškarac, se nalaze rupe i tragovi od metaka.

Ovaj događaj se, prema nepotvrđenim informacijama vezuje za skorašnji sukob u kafanim kada su jednog momka iz Ribarića (Tutin) pretukli gazda kafane i još nekoliko lica nanevši mu teške telesne povrede.

Policajci angažovanu na obezbeđenju ispred Hirusrškog odeljenja OB Novi Pazar su obukli pancire i s dugim cevima obezbeđivali pristup ulazu u ambulantu.

Povređeni u stabilnom stanju

TANJUG /ELDIN COROVIC/ bs
Zamenik načelnika hirurškog odeljenja u Opštoj bolnici u Novom Pazaru dr Izet Tutić u kratkoj izjavi za medije potvrdio je da su devojka i muškarac, koji su povređeni u današnjoj pucnjavi u stabilnom stanju.

“Primljena su dva pacijenta, u jako lošem stanju sa povredama koje su opasne po život u momentu nanošenja. Radi se o muškom i ženskom pacijentu. Muškarac srednjih godina zadobio je jednu ustrelnu i jednu prostrelnu ranu u predule leve karlice i kuka, a ženska osoba u predelu grudnog koša” – rekao je Tutić.

Dodao je i da se obe povređene osobe trenutno nalaze van životne opasnosti.

“Došli su u šoknom stanju sa obilnim krvanrenjem. Ja sam hitno intervenisao i spasio oba pacijenta. Sad za sada su van životne opasnosti” – zaključio je Tutić.

MUP: Identifikovali smo napadača

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova identifikovali su osobu za koju se sumnja da je danas u Novom Pazaru u Ulici Kej 37 Sandžačke divizije pucala i nanela povrede dvema osobama.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, identifikovan je i muškarac koji je bio u društvu osumnjičenog i za koga se sumnja da je osobu koja se nalazila u automobilu udario više puta pesnicom u lice.

Meta napada bio je muškarac Mersudin K. koji je ranjen u leđa, ali je u pucnjavi teško pogođena i Meliha Muminović (32), koja se tu slučajno zatekla.

"Na samo 10 metara od pucnjave nalazio se moj sin"

TANJUG /ELDIN COROVIC/ bs
Poslanik u Skupštini Srbije Ferhatović Jahja objavio je na svom fejsbuk profilu da traži hitno hapšenje napadača u Novom Pazaru.

"Danas u Novom Pazaru usred bijela dana preko puta PU s tri metka ranjena je jedna ženska osoba. Na razdaljini manjoj od 10 metara nalazio se moj sin, a iza njega 20 metara majka, dijete učenik 4 razreda i stara nana od sedamdeset godina. Ološ koji je i od ranije poznat policiji pucao je i izazvao opšti haos. Samo Božijim voljom ti meci nisu pogodili njih, ali jesu žensku osobu pored, što je jednako velika tragedija i katastrofa", napisao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: