Slučaj bacanja bombe na policijsku stanicu u Srbobranu - "Čist terorizam" VIDEO

U utorak uveče mladić je bacio bombu kašikaru u pravcu policijske stanice u Srbobranu.

Izvor: B92, prva
Podeli
Printskrin: TV Prva
Printskrin: TV Prva

Mladić se sumnjiči za krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Iako je u trenutku napada veliki broj policajaca bio unutar zgrade, na sreću, povređenih nema.

Ručna bomba, pretpostavlja se svega nekoliko metara od glavnog ulaza u policijsku stanicu u Srbobranu, a na ulaznim vratima, i dalje se vide geleri. Na svu sreću, stub spasao je živote policajaca, čija je dežurna prostorija zapravo svega nekoliko centimetara udaljena od mesta gde je bomba eksplodirala.

Koji su motivi za ovaj napad, još nije poznato.

Uglješa Grgur, stručnjak za bezbednost kaže da se radi o čistom terorizmu iz člana 391 Krivičnog zakonika.

"Mada svakog pretpostavka nevinosti štiti, ali ovde se radi o čistom činu terorizma iz člana 391 Krivičnog zakonika, stav 6, gde je ozbiljno zastrašen narod, udareno je na državne institucije, bačena je eksplozivna naprava i to je čist terorizam", kaže Grgur.

Prema rečima gospodina Grgura, za ovakav čin, napadač može da očekuje od pet do 15 godina zatvorske kazne. Ono što meštane Srbobrana, inače mirne varoši u Bačkoj posebno čudi, jeste činjenica da se sve ovo dogodilo u veoma prometnoj ulici i to u doba dana kada je za očekivati da ljudi šetaju ulicama.

Opširnije u video-materijalu.

strana 1 od 226 idi na stranu