Hrvati upozoreni: Ovo je tek početak

Prvi kišni talas stigao je u Hrvatsku. Prilično jaka kiša s grmljavinom pada na severnom Jadranu i u severnoj Dalmaciji, kao i u centralnoj Hrvatskoj.

Izvor: B92

Petak, 25.09.2020.

08:56

Hrvati upozoreni: Ovo je tek početak

Kako pjavlja hrvatski portal Index.hr, ja Jadranu duva jak vetar, čiji udari bo mogli da dostignu i do 90 km na sat. Međutim, meteorolozi upozoravaju da je to samo početak.

Večeras dolazi do ciklogeneze u Đenovskom zalevu i ciklon će se u subotu naći nad Jadranom, a to znači još kiše i pljuskova, kao i grmljavine nad Jadranom, kazala je meteorolog Tea Blažević.

Moguće je jako nevreme, sa većom količinom padavina koja pak izaziva bujične poplave. Jako nevreme moguće je i na kopnu, gde se može očekivati ipojava grada.

U toku noći s petka na subotu dolazi hladni talas vazzduha sa severozapada Evrope, pa se može očekivati i provejavanje snega na Velebitu i Dinari, što bi bio prvi ovosezonski sneg.

Podsetimo, meteorolozi iz regiona podsetili su nešto ranije danas na veliku promenu vremena, oluje i moguće poplave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: