Afera koja počinje da trese Hrvatsku: Kako je Uskok "spasio" Kolindu

Zagreb -- Hrvatski nedeljnik Nacional, koji piše o velikoj akciji hapšenja u rvatskoj prošle ssedmice, navodi da je u aferu upletena i bivša predsednica.

Izvor: index.hr
Podeli
EPA-EFE Georgi Licovski
EPA-EFE Georgi Licovski

U centru istrage je davanje mita od čak 1,96 milijona kuna koje je, navodno, preduzetnik Krešo Petek predao šefu "Janafa" Draganu Kovačeviću 2019. Osim njih dvojice uhapšeno je još devet pspba. Ali, ono što javnost mnogo više interesuje je pominjanje jednog prezumena u celoj istrazi.

Nedeljnik Nacional je objavio da je navodnoj primopredaji mita prisustvovao i suprug bivše predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, preneo je Index.hr.

Uskok, kojij e vodio prošlonedeljnu akciju hapšenja, međutim, izveo je "prvorazrednu političku manipulaciju" jer je od početka izostavio Kitarovića i još dvadesetak prisutnih, jer bi, da je tada uhapšen Kitarović, to naškodilo imidžu tadašnje predsednice.

Dakle, navode hrvatski mediji, Uskok je snimio sve aktere spornog susreta na kom je, kako se sumnja predat mito, i svi osumnjičeni mogli su da budu uhapšeni na licu mesta jer su snimljeni kako ulaze u pomenutu prostoriju. Međutim, Uskok, kako navodi Nacional, odlučuje da ne upadne u prostporije u kojima je mito dat jer je tamo bio Kitarović.

List u svom današnjem izdanju spominje i ministra Darka Horvata. Pitaju koja je njegova uloga u aferi Janaf i da li je on tajanstveni i uticajni Darko koji se spominje u transkriptima

strana 1 od 240 idi na stranu